Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ptysie 14

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ptysie zrobione na szybko

Ptysie 14 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ptysie 14

 

  • 10 dag masła
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • Dodatkowo:
  • krem ajerkoniakowy
  • pokruszona czekolada
  • lukier

Sposób przygotowania:

Ptysie 14
Do garnka wlać mleko,wrzucić masło oraz szczyptę soli. Rozpuścić. Następnie wsypać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łopatką. Ciasto przełożyć do miski i ostudzić. Miksować mikserem dodając po jednym jajku. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Krem rozrobić według przepisu na opakowaniu, nadziać ptysie. Polać lukrem i pokruszyć czekoladą.
Ptysie 14
Masło ,wode ze szczyptą soli rozpuścić w garnku
Ptysie 14
Wsypać mąkę i zmiksować a nastepnie ostudzić
Ptysie 14
Krem rozrobic wedlug przepisu na opakowaniu
Ptysie 14
Nadziac kremem ptysie i polać lukrem z czekoladą