Sposób przygotowania:
Ptysie z kremem truskawkowym
w rondelku zagotować wodę z masłem na nienotującą wodę wsypać mąkę i mieszać drewnianą łyżką ucierając by całość się nie nie przypaliła.Ciasto jest gotowe gdy ma szklisty wygląd i odchodzi od garnka pozostawić do całkowitego ostudzenia jest to bardzo ważne inaczej ptysie nie urośną po tym czasie zmiksować z jajkami mikserem ze spiralnymi końcówkami lub utrzeć drewnianą łyżką Masę wyciskać na blaszkę za pomocą szprycy bądż rękawa cukierniczego z ozdobną lub grubą okrągłą końcówką piec w temp 20c przez około 30 minut ostudzić na kratce przekroić na 2 części Truskawki zmiksować z cukrem przy pomocy blendera kremówkę ubić na sztywno masę powoli dodawać zmiksowanie truskawki cały czas miksując dodac przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w minimalniej ilości wody Masę włożyć na chwilę do lodówki po lekkim stężeniu nadziewać ptysie smacznego