Sposób przygotowania:
Ptysie z malinami
Ciasto: Margarynę zagotować z wodą (tak żeby się rozpuściła). Gdy się gotuje dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Bardzo energicznie mieszać. Wystudzić. Gdy masa wystygnie kolejno dodawać jajka. Miksować około 5 minut do uzyskania jednolitej masy. Szprycą nakładać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 220*C przez około 30 minut.Ptysie wystudzić i przekroić na pół. Krem: 500 ml mleka zagotować. W pozostałej ilości rozpuścić budynie, cukier waniliowy i cukier. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową, energicznie mieszać. Wystudzić. Margarynę utrzeć na puszysto, dodawać po 1 łyżce budyniu i malin. Przygotowanym kremem przekładać ptysie. Posypać cukrem pudrem.