Sposób przygotowania:
Ptysie ze śmietaną i kiwiETAP 1:
Wodę z margaryną i szczyptą soli zagotowujemy w garnku.
ETAP 2:
Do wody i tłuszczu wsypujemy mąkę i przez chwilę dokładnie mieszamy, aż masa będzie jednolita.
ETAP 3:
Do gorącej masy wbijamy po jednym jajku i ucieramy, aż będzie jednolita.
ETAP 4:
Masę nakładamy do szprycy i wyciskamy kółka do papierowych foremek. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
ETAP 5:
Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
ETAP 6:
Ptysie przekrawamy na pół. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Po jednym plastrze układamy w każdym ptysiu.
ETAP 7:
Śmietanę łyżką nakładamy do ptysi - na kiwi. Zamykamy i wkładamy z powrotem do papierowych foremek. Można posypać cukrem pudrem.