Sposób przygotowania:
Ptysie śmietankowo piankowe
Ciasto Z rondelku zagotowujemy wodę z masłem. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy do powstania gładkiej masy. Studzimy. Masę miksujemy z jajkami.Wykładamy łyżką porcje ciasta na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Studzimy i kroimy na pół.
Masa Pianki rozpuszczamy z 2 łyżkami wody. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śnieżkę łączymy z piankami i żelatyną. Przekładamy ptysie. Odstawiamy w chłodne miejsce. Smacznego ;)
Masa Pianki rozpuszczamy z 2 łyżkami wody. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śnieżkę łączymy z piankami i żelatyną. Przekładamy ptysie. Odstawiamy w chłodne miejsce. Smacznego ;)