iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pucharki jabłkowo ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Deser jabłkowo ryżowy z czekoladową śmietaną

Pucharki  jabłkowo ryżowe

Składniki:

Pucharki jabłkowo ryżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pucharki jabłkowo ryżowe
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Podsmażamy na łyżce masła dodajemy kardamon i cynamon do smaku. Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy słodzimy do smaku. Chwilę dusimy. Chłodzimy. Śmietanę czekoladową 30 procent ubijamy z odrobina cukru - chłodzimy. Zimny ryż z jabłkami wykładamy do pucharków ozdabiamy śmietana i kawałkami jabłka.