alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Puchaty serniczek

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Puszysty sernik z piankową górą.

Puchaty serniczek

Składniki:

Puchaty serniczek

 

 

  • twaróg 0,5 kg

 

  • żółtka 5 szt

 

  • cukier 1 szkl

 

  • galaretka cytrynowa 1 szt

 

  • Biszkopt

 

 

  • cukier 5 łyżek

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

  • Różowa masa białkowa

 

  • białka 5 szt

 

  • cukier puder 3 łyżki

 

  • galaretka wiśniowa

 

  • galaretka agrestowa

Sposób przygotowania:

Puchaty serniczek
Biszkopt;białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka i ubijamy tak długo aż masa będzie sztywna.Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa;Margarynę utrzeć dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru ciągle ucierając.Następnie dodajemy po trosze zmielonego twarogu i mieszamy do połączenia składników.Galaretkę rozpuścić  w 400 ml wrzącej  wody i pozostawić do stężenia dodać na końcu do masy serowej wymieszać i wylać na biszkopt.Na masę serową wylać tężejącą galaretkę agrestową.Pozostawić do zastygnięcia. Masa białkowa;galaretkę ugotować wg przepisu i odłożyć do stężenia.Białka ubić na sztywno dodać cukier puder i chwilę miksować.Na koniec dodać tężejącą galaretkę ,zmiksować i wylać na galaretkę agrestową.Przechowywać w zimnym miejscu