agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Puchowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna babka na zbliżające się święta.

Puchowa babka

Składniki:

Puchowa babka

 

 

Sposób przygotowania:

Puchowa babka
Mleko podgrzać zalać połowę mąki,dodać rozkruszone drożdże, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka ubić z cukrem, resztą mąki i dodać do zaczynu. Wyrobić tak aby ciasto nie kleiło się do ręki ani do miski. Kolejno dodać roztopione masło, rum i szczyptę soli, następnie dalej wyrobić. Na koniec dodajemy rodzynki. Babkę przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w nagrzanym piekarniku 50- 55 minut. Rozpuścić polewę i polać nią ciasto.