Sposób przygotowania:
Pudding ryżowy z frużeliną truskawkową
Do garnka o grubym dnie wlewamy wodę i mleko oraz wsypujemy ryż. Zagotowujemy i na malutkim gazie gotujemy przez ok. 15 minut-często mieszamy. Pod koniec gotowania słodzimy.
Frużelina: truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy je do garnka, słodzimy ksylitolem i zalewamy 1/2 szkl wody. Gotujemy przez kilka minut na małym ogniu, aż owoce zaczną się lekko rozpadać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 3 łyżkach wody i wlewamy do owoców. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Do miseczek przekładamy pudding ryżowy, obok nakładamy frużelinę truskawkową i podajemy.
Smacznego.
Frużelina: truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy je do garnka, słodzimy ksylitolem i zalewamy 1/2 szkl wody. Gotujemy przez kilka minut na małym ogniu, aż owoce zaczną się lekko rozpadać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 3 łyżkach wody i wlewamy do owoców. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Do miseczek przekładamy pudding ryżowy, obok nakładamy frużelinę truskawkową i podajemy.
Smacznego.