Sposób przygotowania:
Pudding z rabarbarem i sosem karmelowym
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę 20x30cm wysmarować tłuszczem. Jabłka i rabarbar pokroić na 1 cm kawałki, włożyć do formy. W misce ubić jajka, aż piana będzie puszysta, dodać cukier i ubijać jeszcze 5 minut, aż piana zgęstnieje. Dodać do jajek przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, wlać mleko i roztopione masło. Zmiksować wszystko na gładką jednolitą masę, wyłożyć na owoce i rozsmarować po całej powierzchni.
Sos karmelowy: Do rondelka wlać 100 ml wody, dodać cukier, miód i melasę. Mieszać podgrzewając aż cukier się rozpuści, zmniejszyć ogień i zagotować. Wylać (najlepiej po jednej łyżce) na ciasto (na całą powierzchnię) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 – 35 minut aż wierzch będzie miał złoty kolor.
Sos karmelowy: Do rondelka wlać 100 ml wody, dodać cukier, miód i melasę. Mieszać podgrzewając aż cukier się rozpuści, zmniejszyć ogień i zagotować. Wylać (najlepiej po jednej łyżce) na ciasto (na całą powierzchnię) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 – 35 minut aż wierzch będzie miał złoty kolor.