Sposób przygotowania:
Pulled Pork ( Szarpana wieprzowina)
Mięso umyć, osuszyć.
Nasmarować miodem, oprószyć przyprawami.
Odstawić na dwie godz. do lodówki.
Po tym czasie obrane marchewki pokroić w grube plastry , cebulę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć musztardę oraz warzywa.
Na wierzch położyć mięso.
Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą, piec 9 godz w piekarniku nagrzanym do 90 st.
W między czasie mięso podlewać parokrotnie wytworzonym, musztardowym sosem.
Gotową karkówkę poszarpać widelcem.
Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno z pieczywem.
Nasmarować miodem, oprószyć przyprawami.
Odstawić na dwie godz. do lodówki.
Po tym czasie obrane marchewki pokroić w grube plastry , cebulę w piórka.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć musztardę oraz warzywa.
Na wierzch położyć mięso.
Naczynie żaroodporne przykryć pokrywą, piec 9 godz w piekarniku nagrzanym do 90 st.
W między czasie mięso podlewać parokrotnie wytworzonym, musztardowym sosem.
Gotową karkówkę poszarpać widelcem.
Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno z pieczywem.
SylaUla
redakcja
Martyna12
Dokładnie, dziękuję :)
Martyna12
Dokładnie, dziękuję :)