kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Puding chlebowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zamiast wyrzucić czerstwy chleb można zrobić tego rodzaju danie.

Puding chlebowy

Składniki:

Puding chlebowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Puding chlebowy
Jajka wlać do miski i rozkłucić.Do jajek dodać .pół łyżeczki soli,pół łyżeczki pieprzu,pół łyżeczki tymianku 1 szklankę śmietany ,pół szklanki miodu.Wymieszać składniki Pół bochenka chleba pokroić bez skórki,sam miękki środek w kostkę. Pokrojony chleb wrzucić do wcześniej przygotowanych składników,tak żeby nasiąkł i zrobił się miękki. Całość wlać do formy,i rozprowadzić równomiernie. Wierzch posypać startym serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i piec przez 1 godzinę.Po wyjęciu z pieca podawać gorące.