Sposób przygotowania:
Pudliszkowa - bazyliowa
Skrzydełka umyć a warzywa obrać i także umyć. Wodę wlać do garnka, włożyć skrzydełka i zagotować. Dodać warzywa i gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Następnie do drugiego garnka przełożyć warzywa i skrzydełka i przelać wywar przez sitko. Dodać koncentrat i przyprawy a bazylię rozetrzeć w dłoniach i także wsypać do zupy. Zupe dokładnie wymieszać aż koncentrat się rozpuści. Dalej gotować aż warzywa będą miękkie. Za pomocą blendera zmiksować wszystkie warzywa w zupie. ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotową zupę nalewać na talerze i podawać z paluszkami chlebowymi.
gusia1000
marietta
zewa
Masz rację, ale nie miałam świeżej bazylii a z nią pewnie jeszcze lepsza by była :)
edytaha
zewa
Hi, hi mój też powiedział, że jakaś inna ta pomidorowa niż zwykle.