Sposób przygotowania:
Pudliszkowa pomidorowa z krewetkami
Jeśli nie mamy wywaru, zaczynamy od przygotowania bulionu: udko z kurczaka zalewamy 2,5 litra wody ,zagotowujemy i gotujemy około 30 minut (zbieramy ewentualnie szumowiny),po tym czasie dodajemy obrane i pokrojnone na mniejsze kawałki warzywa. Gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie mozemy warzywa i mięso wyciągnąć, do wywaru dodajemy natomiast koncentrat uprzednio podsmażony 5 minut na patelni z łyżką masła. Całość gotujemy 10 minut, w trakcie dodajemy przyprawy. Krewetki odmrożone obieramy z ogonków i wrzucamy na patelnię z 2 łyżkami masła,podsmażamy 5 minut, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,szczyptę soli,pieprzu oraz suszoną natkę,podsmażamy jeszcze 3 minuty. Zupę rozlewamy na talerze i dodajemy po kilka krewetek. Smacznego :)