Sposób przygotowania:
Pudliszkowy krem po mojemu z grzankami
Skrzydełka myjemy zalewamy zimną wodą dodajemy marchewkę,cebulę ,liscie pora i selera i kawałek selera ,gotujemy na małym ogniu około 60 minut, Ziemniaki obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i seler obieramy kroimy tez na dowolne kawałki, dodajemy por zalewamy ugotowanym bulionem 2 litry i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Mozna dodać też marchewkę i seler gotowany ze skrzydełkami. Ugotowane warzywa mieszamy blenderem ,dodajemy sól,pieprz,cukier,imbir,czosnek granulowany ,koncentrat Pomidorowy Pudliszki mieszamy .Na koniec dodajemy koperek świeży lub mrożony.Jeżeli zupa jest za gęsta dolewamy jeszcze wywaru. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojone w kostkę bułki i smazymy nagrzanki. Na talerz nalewamy zupę możną ozdobbić zupę kropkami śmietany a na srodku talerza układamy kopczyk z grzanek.POLECAM!!!
mysza75
Bo
gusia1000