Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kompozycja kremowa z pomidorów i kapusty podana z grillowanym kurczakiem - smaczny pudliszkowy poniedziałek :)

Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany

 

  • Koncentrat Pudliszki - 2 łyżeczki
  • 1 cebula czerwona
  • 150 g kapusty białej
  • puszka pomidorów krojonych
  • 750 ml wywaru mięsnego
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka - pół łyżeczki
  • bazylia - szczypta
  • oliwa
  • Grillowana pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, kapustę drobno szatkujemy, dodajemy do cebuli i wszystko razem przesmażamy, następnie dodajemy pomidory oraz koncentrat i dusimy na malutkim ogniu przez około kwadrans, dodajemy posiekaną natkę, dokładnie mieszamy, po czym przekładamy całość do malaksera i dokładnie rozdrabniamy na gęsty krem, przelewamy do garnka, zalewamy wywarem, doprawiamy bazylią, papryką, solą i pieprzem - gotujemy razem przez około 5 minut, Podajemy z kawałkami grillowanego kurczaka
Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany
Do przesmażonej cebuli dodajemy kapustę białą
Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany
nastepnie dodajemy pomidory i koncentrat pudliszki
Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany
całość przekładamy do malaksera i miksujemy
Pudliszkowy krem pomidorowo-kapuściany
do uzyskanego kremu dodajemy wywar i przyprawiamy