Sposób przygotowania:
Pudliszkowy krem pomidorowy z grzankami
2 ząbki czosnku posiekać, cebulę pokroić w kostkę, por oczyścić i pokroić w półplasterki. Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzać ok. 3 łyżki oliwy. Wrzucić do niej por, cebulę i czosnek, zeszklić je. Dodać do nich 100 g koncentratu pomidorowego. Wymieszać i smażyć razem ok. 1-2 minuty, co chwilę mieszając. Do garnka lać pomidory razem z zalewą i pół litra wody, dodać trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wrzucić mięso. Zupę doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw (ok. 30 minut). Resztę koncentratu pomidorowego przełożyć do szklanki lub miseczki. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki), łyżkę oliwy, trochę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Dokładnie wymieszać. Bagietkę pokroić w ukośne kromki, posmarować koncentratem pomidorowym z czosnkiem i oliwą, ułożyć na blasze. Opiekać je w 180 stopniach przez 10-15 minut. Jak warzywa w zupie zmiękną, wyjąć z niej mięso, a zupę przelać do miski blendera. Dokładnie zmiksować. Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Do talerzy wlewać porcje kremu pomidorowego. Na środku ułożyć trochę mięsa. Zrobić kleksy z jogurtu naturalnego. Zupę podawać z grzankami.