Sposób przygotowania:
Pulpecianka z ziemniakami
Kość zalewamy wodą i gotujemy ,zbierając łyżką cedzakową powstające ''szumowiny''. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującego wywaru. Dodajemy również marchewkę startą na tarce i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 40 min. Mięso na pulpety mieszamy z jajkiem , mąką i przyprawami. Wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki. Do gotującej zupy wkładamy powoli pulpety (tak by zupa cały czas wrzała). Jak pulpety wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze ok.10 min. i możemy zupkę rozlewać na talerze.
![Pulpecianka z ziemniakami Pulpecianka z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpecianka-z-ziemniakami-258693.jpg)
![Pulpecianka z ziemniakami Pulpecianka z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpecianka-z-ziemniakami-258694.jpg)
![Pulpecianka z ziemniakami Pulpecianka z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpecianka-z-ziemniakami-258695.jpg)