Sposób przygotowania:
Krupnik z pulpecikami 2
Do garnka wlać wodę i włożyć porcję rosołową. Ugotować. Marchewkę,seler i pietruszkę obrać ,umyć i zetrzeć na tarce. Wsypać do zupy. Po ugotowaniu porcje rosołową wyjąć. Wrzucić kostkę rosołową. Cebulę umyć,obrać i drobno pokroić. Usmazyc na oliwie i dodać do zupy. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Wsypać kaszę jęczmienną. Wymieszać. Do mięsa mielonego dodać starkowaną cebulę. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Następnie wsypać bułkę tartą i mąkę. Wymieszać i uformować pulpeciki. Pulpeciki włożyć do gotującej się zupy. Dodać koperek i wymieszać. Po ugotowaniu pulpecików, wyjać. Zupę zabielić śmietaną. Wymieszać. Podawać zupę z pulpecikami.