Sposób przygotowania:
Zupa z pulpecikami.
Wszystkie warzywa oczyscic ,umyc i pokroic w paseczki ,ziemniaki w zdrobna kosteczke,pora w cienkie plasterki.Pomidora sparzyc i obrac ze skorki ,drobno pokroic.Do nieduzego garnka wlac wode dodac ziele angielskie , listek laurowy warzywa pokrojone w paseczki , kostke rosolowa oraz pomidora,gotowac okolo 15 min.Dodac koncentrat pomidorowy i ziemniaki i gotowac 5 - 10 min.Soczewice umyc dokladnie i dodac do zupy.W miedzy czasie mieso mielone wymieszac z jajkiem, drobno posiekana cebulka, sola , pieprzem i kaszka manna .Kaszki dodac tylko tyle zeby masa byla dobrze zwarta .Formowac malutkie pulpeciki wielkosci orzecha wloskiego.Pulpeciki wrzucamy do gotujacej sie zupy i gotujemy na malym ogniu okolo 10 min.Calosc doprawiamy sola i pieprzem .Zupa powinna miec dosc ostry smak.Smacznego
Sarenka
Pyza
w ogóle soczewicą to fajne ziarenka i wolę ją do zupy niż groch
A.B.
yola
iwi69