natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pulpeciki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla każdego coś dobrego! Pulpeciki każdemu zasmakują!

Pulpeciki.

Składniki:

Pulpeciki.

 

  • 1 kg. fileta z indyka
  • 2 jajka
  • cebula
  • 2 łyżeczki koperku
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 litr bulionu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki.
Filet myjemy i osuszamy. Cebulę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Oczyszczamy i obieramy ze skórki. Kroimy w małą kosteczkę i wraz z filetem przepuszczamy przez maszynkę, mielimy. Przemielony filet i cebulę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek i natkę pietruszki dokładnie płuczemy pod wodą, osuszamy i drobniutko siekamy. Dodajemy je do mięsa wraz z jajkami. Dokładnie wyrabiamy. Powstałą masą rozdzielamy na kilkanaście części. Z tych części formujemy osobno małe klopsiki. Bulion należy ugotować według przepisu na opakowaniu. Do wrzącego bulionu dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy według własnego smaku. Gotowe pulpety wrzucamy do bulionu i gotujemy je ok. 40 minut.