Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1368]

Pulpeciki drobiowe z marchewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne pulpeciki z mięsa drobiowego cieszą się zwykle dużym uznaniem u maluchów. Kotleciki wzbogacone o marchewkę i koperek są równie pyszne, a bardziej wartościowe.

Pulpeciki drobiowe z marchewką i koperkiem

Składniki:

Pulpeciki drobiowe z marchewką i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki drobiowe z marchewką i koperkiem

ETAP 1:

Pulpeciki drobiowe z marchewką i koperkiem
Mięso łączymy z jajkiem, bułką tartą, kaszą, marchewką i koperkiem

Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Mięso mielone przekładamy do miseczki. Wbijamy jajko. Dodajemy kaszę mannę, bułkę tartą, marchewkę i posiekany koperek. Dodajemy pieprz i, opcjonalnie, sól. Wyrabiamy masę mięsną, dzielimy ją na porcje i formujemy pulpeciki. Pulpeciki obtaczamy w mące i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy przez 30 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.