Sposób przygotowania:
Pulpeciki z mięsa indyczego w sosie grzybowym
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać wystudzoną cebulkę, otręby, jajko oraz wszystkie przyprawy do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej masy mięsnej formować małe okrągłe pulpeciki. Borowiki oczyścić, umyć, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. W garnku zagotować wodę, dodać podsmażone borowiki i gotować na małym ogniu 30 min. Po tym czasie do wywaru grzybowego wrzucić przygotowane pulpeciki i gotować aż wszystkie wypłyną na wierzch. Gdy pulpeciki wypłyną, wyjąć je z wywaru a wywar zagęścić mąkę na gęsty sosik. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Do gotowego sosu włożyć z powrotem pulpeciki i jeszcze chwilkę pogotować na małym ogniu aby mięsko było ciepłe. Gotowe pulpeciki w sosie grzybowym podawać z ulubioną kaszą i ulubioną surówką.