Sposób przygotowania:
Pulpeciki w leśnym sosie
Borowiki kroimy w plasterki. Ja użyłam zamrożonych, pokrojonych już wcześniej. Cebulkę siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy olej, podduszamy na nim cebulkę. Połowę podduszonej cebulki dodajemy do mięsa. Do pozostałej cebulki dodajemy borowiki. Podduszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy do niej podduszone borowiki. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, natkę, połowę podduszonej cebulki, przyprawy, odrobinę mąki i wyrabiamy masę mięsną. Formujemy z niej kulki i obtaczamy je w mące. Na patelni po smażeniu borowików podsmażamy pulpeciki z każdej strony i przekładamy je go gotujących się grzybów. Gotujemy razem około 20 minut. Śmietanę hartujemy gorącym sosem i dodajemy do sosu, zagotowujemy. Sos najbardziej smakuje mi z kasza gryczaną.
![Pulpeciki w leśnym sosie Pulpeciki w leśnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-w-lesnym-sosie-300148.jpg)
![Pulpeciki w leśnym sosie Pulpeciki w leśnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-w-lesnym-sosie-300149.jpg)
![Pulpeciki w leśnym sosie Pulpeciki w leśnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-w-lesnym-sosie-300150.jpg)
![Pulpeciki w leśnym sosie Pulpeciki w leśnym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-w-lesnym-sosie-300151.jpg)