Sposób przygotowania:
Pulpeciki w leśnym sosie
Borowiki kroimy w plasterki. Ja użyłam zamrożonych, pokrojonych już wcześniej. Cebulkę siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy olej, podduszamy na nim cebulkę. Połowę podduszonej cebulki dodajemy do mięsa. Do pozostałej cebulki dodajemy borowiki. Podduszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy do niej podduszone borowiki. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, natkę, połowę podduszonej cebulki, przyprawy, odrobinę mąki i wyrabiamy masę mięsną. Formujemy z niej kulki i obtaczamy je w mące. Na patelni po smażeniu borowików podsmażamy pulpeciki z każdej strony i przekładamy je go gotujących się grzybów. Gotujemy razem około 20 minut. Śmietanę hartujemy gorącym sosem i dodajemy do sosu, zagotowujemy. Sos najbardziej smakuje mi z kasza gryczaną.