aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Pulpeciki w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne pulpeciki to sposób przyrządzenia mięsa mielonego bez smażenia

Pulpeciki w sosie grzybowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpeciki w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie grzybowym
Bułkę włożyć do garnuszka z wodą tak, aby cała została przykryta na około 5-10 minut. Następnie odcisnąć z wody. W głębokiej misce wymieszać razem mięso jajko i bułkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Formować kuleczki i układać w garnku, zalać wodą i dusić jakieś 20 min. Odsączyć z wody.
Osobno przygotowujemy sos. Cebulę podsmażamy na patelni na maśle, dodajemy grzyby i razem jeszcze smażymy 5 min. Zabielamy śmietaną (można dodać jeszcze trochę wody), przyprawić do smaku.
Pulpeciki w sosie grzybowym
W głębokiej misce wymieszać razem mięso jajko i bułkę.
Pulpeciki w sosie grzybowym
Z surowego ciasta formujemy kuleczki i układamy w garnku