Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie grzybowym
Bułkę włożyć do garnuszka z wodą tak, aby cała została przykryta na około 5-10 minut. Następnie odcisnąć z wody. W głębokiej misce wymieszać razem mięso jajko i bułkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Formować kuleczki i układać w garnku, zalać wodą i dusić jakieś 20 min. Odsączyć z wody.
Osobno przygotowujemy sos. Cebulę podsmażamy na patelni na maśle, dodajemy grzyby i razem jeszcze smażymy 5 min. Zabielamy śmietaną (można dodać jeszcze trochę wody), przyprawić do smaku.
Osobno przygotowujemy sos. Cebulę podsmażamy na patelni na maśle, dodajemy grzyby i razem jeszcze smażymy 5 min. Zabielamy śmietaną (można dodać jeszcze trochę wody), przyprawić do smaku.