Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie cukiniowym
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Warzywa i natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Marchew i cukinię kroimy w kostkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na pulpeciki i wyrabiamy masę, formujemy pulpety i wkładamy do gotującej się wody.
W międzyczasie pokrojone warzywa na sos przesmażamy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z pulpecikami, gotujemy do miękkości warzyw. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę. Gdy warzywa są miękkie dokładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Na samym końcu wlewamy wodę z mąką i ponownie zagotowujemy.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na pulpeciki i wyrabiamy masę, formujemy pulpety i wkładamy do gotującej się wody.
W międzyczasie pokrojone warzywa na sos przesmażamy na rozgrzanym oleju i dokładamy do garnka z pulpecikami, gotujemy do miękkości warzyw. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę. Gdy warzywa są miękkie dokładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Na samym końcu wlewamy wodę z mąką i ponownie zagotowujemy.