pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Pulpeciki w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne danie na obiadek można podać z ryżem, ziemniakami lub makaronem...

Pulpeciki w sosie grzybowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie grzybowym

 

  • 250g mielonego
  • 2 x cebula
  • koperek
  • grzyby wg uznania (pieczarki, itp)
  • przyprawy sól, pieprz itp
  • 1 jajo
  • maka
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie grzybowym
Do miski włożyć mielone, dodać starta cebulę , trochę kopru, jajo przyprawić i wyrobić. Do rondelka wlać 1,5 szk wody i można dodać 1 kostkę mięsną zagotować. Z masy mięsnej formować pulpeciki i wrzucać kolejno do wywaru, na patelnię wlać trochę oliwy dodać posiekaną w piórka cebulkę poddusić dodać grzyby pokrojone i dusić ok 10 minut. Dodać do pulpetów. Mąkę rozkłócić ze śmietaną i odrobiną wody zalać pulpety zagotować posypać koprem. Podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem Smacznego!!!