kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pulpeciki w sosie ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i stosunkowo tanie danie dla całej rodzinki :)

Pulpeciki w sosie ogórkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie ogórkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie ogórkowym
Mięso zagniatamy z żółtkiem, doprawiamy sola i pieprzem a potem formujemy małe klopsiki. Siekamy sobie czosnek i cebulkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy nasze pulpety i smażymy. Wyjmujemy pulpeciki a do sosu ze smażenia wrzucamy pokrojone i wypestkowane ogórki. smażymy je jakieś 10 minut. Doprawiamy ogórki sola i pieprzem, wlewamy 2 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia i dusimy potem pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Na koniec sos zagęszczamy śmietana i maka ziemniaczaną. Króciutko zagotowujemy. wkładamy do sosu nasze klopsiki, doprawiamy na pikantnie sola, pieprzem i papryka słodką. Podajemy posypane siekanym koperkiem. wspaniale smakują z młodymi ziemniakami, ryżem na sypko a nawet kaszą gryczaną. Smacznego!

Tagi:

mięso