Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1416]

Pulpety w sosie pomidorowym z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To pyszny obiad oraz sycący obiad, który doskonale sprawdzi się nie tylko podczas chłodnych dni. Polecam.

Pulpety w sosie pomidorowym z fasolą

Składniki:

Pulpety w sosie pomidorowym z fasolą

Około 12-16 sztuk w zależności od wielkości, ja robię niewielkie:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie pomidorowym z fasolą
Pora oraz selera naciowego pokroić na mniejsze kawałki, a czosnek drobniutko posiekać.

Wszystkie składniki pulpetów dokładnie dokładnie ze sobą połączyć.

Z powstałej masy uformować kulki, które następnie należy wrzucić do wrzącej wody.

Dodać listki laurowe.

Pulpety gotować około 10-15 minut - od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię wody.

Po tym czasie odlać wodę, aby pozostało około 200-400 ml i dodać pomidory.

Całość gotować do zgęstnienia sosu.

Na końcu dołożyć fasolę.

Wszystko razem wymieszać oraz doprawić do smaku.