Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pomidorowym z fasolą
Pora oraz selera naciowego pokroić na mniejsze kawałki, a czosnek drobniutko posiekać.
Wszystkie składniki pulpetów dokładnie dokładnie ze sobą połączyć.
Z powstałej masy uformować kulki, które następnie należy wrzucić do wrzącej wody.
Dodać listki laurowe.
Pulpety gotować około 10-15 minut - od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię wody.
Po tym czasie odlać wodę, aby pozostało około 200-400 ml i dodać pomidory.
Całość gotować do zgęstnienia sosu.
Na końcu dołożyć fasolę.
Wszystko razem wymieszać oraz doprawić do smaku.
Wszystkie składniki pulpetów dokładnie dokładnie ze sobą połączyć.
Z powstałej masy uformować kulki, które następnie należy wrzucić do wrzącej wody.
Dodać listki laurowe.
Pulpety gotować około 10-15 minut - od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię wody.
Po tym czasie odlać wodę, aby pozostało około 200-400 ml i dodać pomidory.
Całość gotować do zgęstnienia sosu.
Na końcu dołożyć fasolę.
Wszystko razem wymieszać oraz doprawić do smaku.