iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pulpeciki w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny pomysł na obiad pulpety z mięso wieprzowo- wołowego w sosie z papryką czerwona i papryka konserwową - ostro -słodko , polecam do ryżu lub ziemniaków

Pulpeciki w sosie paprykowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie paprykowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie paprykowym
Jedną cebule siekamy bardzo drobno i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko i dodajemy bułką tarta , Mieszamy. doprawiamy jednym ząbkiem wyciśniętego czosnku, solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy klopsiki. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło podsmażmy klopsiki z obu stron. Paprykę czerwona i konserwowa kroimy w kwadraciki. Cebule siekamy , czosnek kroimy drobno. Na patelnie z podsmażonymi klopsikami dodajemy wszystkie warzywa. Smażymy chwilę i podlewamy przegotowaną woda . Dusimy ok 5 min. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryką słodką. Dusimy jeszcze ok 10 min aż sos się zredukuje.