dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne kulki mięsne w sosie pieczarkową śmietanowym.

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym
Do mięsa wbijamy jajka i dodajemy przyprawy i mąkę. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpety. Każdy pulpecik obsmażamy na niewielkiej ilości gorącego tłuszczu na złoty kolor. Cebulę siekamy i złocimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę wszystko smażymy, a następnie zalewamy wodą, Dodajemy kostkę i przyprawy. Dusimy do miękkości. Następnie wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką. Dodajemy pulpety i chwilę podgrzewamy. Smacznego.
Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym
Do mięsa dodajemy jajka, przyprawy i mąkę.
Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym
Formujemy zgrabne pulpeciki i obsmażamy na złoty kolor.
Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym
Cebuę presmażamy z pokrojonymi pieczarkami.
Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym
Do pieczarek dodajemy śmietane i pupety.