Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pieczarkowym
Pulpety Cebulkę kroimy na kosteczkę i smażymy na rumiano. Pieczarki, do faszerowania pulpetów zostawiamy w całości, myjemy i obsmażamy ( nie jest to konieczne ale bardziej smaczne:) Do mięsa dodajemy resztę składników( oprócz pieczarek) i dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Mięso dzielimy na 10 części, formujemy placek, nakładamy pieczarkę i dokładnie zaklejamy tworząc pulpecika. Każda kulkę obtaczamy w mące i wkładamy do sosu.Sos Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki, obsmażamy na maśle. Dodajemy mąkę i chwilę razem przesmażamy. Pieczarki i mąkę zalewamy zimnym wywarem i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy sos a następnie wkładamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 18-20 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, majeranek i pokrojona natkę pietruszki. Smacznego