superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

świetnie pasują do pulpecików ziemniaki i surówka z pomidorem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy do niego jajko i mieszamy, dodajemy odrobinę bułki tartej i mieszamy. Pieczarki kroimy na grubsze kawałki. Gotujemy bulion na kostce rosołowej. z mięsa formujemy pulpeciki i podsmażamy na oleju, następnie podsmażamy pieczarki. Z bulionu rozrabiamy sos. Rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy do bulionu. Doprawiamy i dodajemy śmietankę, wrzucamy pulpeciki i pieczarki i gotujemy na małym ogniu,.