beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny dodatek obiadowy..

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Do mięsa mielonego dodajemy kaszę mannę, bułkę tartą, jajko i połowę drobno posiekanej cebuli. Zagniatamy masę doprawiamy solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi formujemy pulpety. Gotujemy w niezbyt dużej ilości bulionu.Pieczarki myjemy, kroimy, przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do pulpetów i razem gotujemy. Dodajemy resztę drobno pokrojonej cebuli. Sos zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.