Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Pulpeciki w sosie pomidorowo- koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pulpeciki podać można z kasza jęczmienną,makaronem,ziemniakami.

Pulpeciki w sosie pomidorowo- koperkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pomidorowo- koperkowym

 

  • 500g mięsa wieprzowego z łopatki.
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka,pietruszka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1litr wody
  • kostka rosołowa drobiowa
  • bazylia,oregano,papryka słodka,sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pomidorowo- koperkowym
Do mięsa dodajemy jajko,czosnek wyciśnięty kasze manną i przyprawy do smaku.Wyrabiamy mięso na jedno lity kolor,robimy nieduże kuleczki.Wstawiamy wodę dodajemy kostkę rosołową, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w cienkie plasterki.Wrzucamy pulpeciki gotujemy 10-15 min. na małym ogniu.Wyjmujemy na talerz dodajemy 1-2 łyżki koncentratu 30 ,łyżeczka cukru,żeby nie było goryczy,mieszamy to w wodzie której się gotowały pulpeciki. Czekamy aż się zagotuje i wsypujemy koperek i z powrotem pulpety z talerza.Dolewamy wody jeśli jest za mało i zagotować.Można rozrobić mąkę z wodą jeżeli jest za rzadki. Smacznego