Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie koperkowym 3
Mięso mielimy własnoręcznie,bułkę czerstwą moczymy w wodzie odciskamy dobrze,i też mielimy w maszynce łącznie z obraną cebulką i czosnkiem.Do mięsa dodajemy bułkę tartą,wbijamy jajka przyprawiamy do smaku solą i pieprzem mięso dokładnie wyrabiamy ręką ,formujemy kulki obtaczamy w mące pszennej ,kładziemy na rozgrzany olej smażymy . W rondelku wlewamy 1,5 litra wody dodajemy kucharek doprowadzamy do wrzenia ,obsmażone pulpeciki wkładamy do rondelka na wrzącą wodę i gotujemy 15 minut ,po upływie tego czasu wrzucamy koperek robimy zawiesinę z mąki pszennej i zagęszczamy .Gotujemy 2-3 minuty odstawiamy z ognia na koniec doprawiamy śmietaną rozmieszaną w 4 łyżkach sosu. Ze śmietaną nie gotujemy. podajemy z sypką kaszą jęczmienną lub gryczaną i dowolną surówką .