Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie własnym
Obraną i pokrojoną cebulę w niewielką kostkę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Cebulę podzielić na dwie części. Jedną część należy dać do mięsa mielonego i pomieszać, a drugą dodać do sosu. Ziemniaki obrać i umyć, a następnie zatrzeć na tarce. Ziemniaki oraz rozmoczoną w wodzie bułkę dodać do mięsa mielonego. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Z gotowej masy formułować kuleczki. Uformowane pulpety wrzucić na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Na koniec podsmażone pulpety wrzucić do zrobionego sosu i chwilę gotować.SOS: bulion rozpuścić w wodzie. Dodać do tego podsmażoną wcześniej cebulę i doprawić do smaku pieprzem i solą. Sos zagęścić mąką i gotować przez około 8 minut.