margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pulpeciki z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Pulpeciki z koperkiem

Składniki:

Pulpeciki z koperkiem

 

  • 50 dag mielonego mięsa (najlepiej wieprzowego, ale może być również mieszane)
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczka świeżego koperku (lub siekany, zamrożony z odrobiną wody)
  • 2 łyżki masła
  • 1-2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z koperkiem
Koperek dokładnie umyć pod bieżącą wodą i drobniutko posiekać. Jeśli będziemy używać mrożonego, wyjąć z lodówki. Jedno jajko ugotować na twardo. Do mięsa mielonego dodać posiekany koperek i surowe jajko. Ugotowane ostudzić, obrać I posiekać drobniutko. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce masła, ostudzić i dodać razem z posiekanym jajkiem do mięsa. Wszystko wymieszać, doprawić i formować niewielkie mięsne kuleczki. Pulpeciki wkładać do wrzątku, dodać masło i gotować do miękkości. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą i surówką.