WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki z pieczarkami na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nieco inna wersja pulpetów w sosie pieczarkowym. U mnie gotowane na rosole, bez śmietany i zagęstników.

Pulpeciki z pieczarkami na rosole

Składniki:

Pulpeciki z pieczarkami na rosole

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z pieczarkami na rosole

Mięso

Pulpeciki z pieczarkami na rosole
Mięso wyrabiamy z podsmażoną cebulką i dodatkami.

Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, tartą bułkę, przesmażoną na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w kostkę i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby dolewamy więcej mleka. Bardzo dokładnie wyrabiamy.

Pulpeciki

Pulpeciki z pieczarkami na rosole
Rosół do pulpetów powinien być dość esencjonalny.

Mokrymi dłońmi formujemy pulpeciki i wrzucamy je na gotujący się rosół.

Pieczarki

Pulpeciki z pieczarkami na rosole
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy i dokładamy do rosołu.

Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę i chwilę podsmażamy.

Dodajemy pieczarki, doprawiamy lekko solą i pieprzem i smażymy razem. Dodajemy do pulpetów w rosole i razem gotujemy jeszcze ok. pół godziny, do miękkości mięsa.