Sposób przygotowania:
Pulpety dietetyczne z indyka i szpinakiem
Marchew obieram i trę na grubych oczkach. Łącze wszystkie składniki pulpetów w miseczce.
Dokładnie mieszam najlepiej za pomocą własnej dłoni. Formuję my małe kulki w wielkości orzechów włoskich. W garnku o grubym dnie, wlewam wodę dodaję ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz do smaku.
Dodaję również natkę. Kiedy wywar zacznie wrzeć zmniejszam ogień i dodaję pulpeciki.
Gotuję ok 15 min. Ja podaję pulpety z kuskusem oraz surówką z jabłka i marchewki.
Dokładnie mieszam najlepiej za pomocą własnej dłoni. Formuję my małe kulki w wielkości orzechów włoskich. W garnku o grubym dnie, wlewam wodę dodaję ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz do smaku.
Dodaję również natkę. Kiedy wywar zacznie wrzeć zmniejszam ogień i dodaję pulpeciki.
Gotuję ok 15 min. Ja podaję pulpety z kuskusem oraz surówką z jabłka i marchewki.