agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

pulpety do zup owocowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek do zup owocowych

pulpety do zup owocowych

Składniki:

pulpety do zup owocowych

 

Sposób przygotowania:

pulpety do zup owocowych
Bułkę kroimy w kostkę, zalewamy mlekiem i odstawiamy do zimnego miejsca na pół godzinki. Kolejno bułkę odsączyć i dodać żółtko, rozpuszczone masło, skórkę cytrynową oraz cukier. Posolić i rozetrzeć na jednolitą masę. Następnie dodać przebrane i opłukane rodzynki, przesiana mąkę i pianę z ubitych białek. Delikatnie przy tym mieszamy. Łyżka nabieramy masę i obtaczamy w mące formując pulpety. Wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować około 10 minut.