wio

wio

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

pulpety drobiowe na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszne pulpety ktore mozna podawac na zimno i na na cieplo jako danie obiadowe.

pulpety drobiowe na zimno

Składniki:

pulpety drobiowe na zimno

 

  • peczek pietruszki-natka,1 l bulionu drobiowego z kostki,1 srednia cebula,sol,pieprz.

Sposób przygotowania:

pulpety drobiowe na zimno
Do bulionu wrzucic marchewki-ugotowac,pokroic w drobna kostke,dodac cebule pokrojona,natke,mieso mielone,jajko,bułke tarta,3-4 łyzki zimnej wody,doprawic do smaku wymieszac.uformowane pulpety wrzucic do do bulionu (w ktorym gotowala sie marchew) podgrzewac ok.20 minut.Podawac na zimno z natka pietuszki lub na goraco z sosem