katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pulpety w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pulpety trochę inaczej .

Pulpety w galarecie

Składniki:

Pulpety w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w galarecie
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do mięsa dodajemy mannę i drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe pulpeciki i wrzucamy na wrzącą wodę z dodatkiem przyprawy kuchennej albo kostki bulionowej . Gotujemy na wolnym ogniu ok 8-10 min. Wyjmujemy, studzimy i układamyna półmisku i zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do całkowitego stężenia.