EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Pulpety w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pulpeciki z grzybami, wspaniałe na obiad.

Pulpety w sosie

Składniki:

Pulpety w sosie

 

  • 3/4 kg mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • łyzka posiekanej natki pietruszki
  • sól,pieprz,tymianek
  • 25 dag pieczarek
  • olej
  • 2 łyżki mała
  • 2 torebki sosu pieczarkowego

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie
1. Mięso mieszamy z posiekana cebula i natką, przyprawiamy solą,pirprzem i tymiankiem. Formujemy małe pulpety. Obsmażamy na oleju. Przekłądamy do rondla.
2. Pieczarki myjemy, kroimy , smażymy na maśle , opószamy sola i pierzem.dodajemy do pupetów. Sos przygotowujemy wg przepisu na op. Wlewamy do mięsa. Mieszając dusimy 15 min. Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej