Sposób przygotowania:
Pulpety wieprzowe Eli z zieleninąprzygotowanie składników

Łopatkę wieprzową opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na kawałki i zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobniutką kosteczkę.
przygotowanie składników cd

Koperek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie składników cd

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. bułkę zalać wodą. Miękką bułkę odcisnąć z wody. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, odciśniętą bułkę, jajka ,zieleninę i przyprawy.
przygotowanie pulpetów

Wszystkie składniki pulpetów dokładnie wymieszać.
przygotowanie pulpetów cd

Z przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
przygotowanie pulpetów cd

Kulki mięsa obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać w rondlu i wrzucać pulpety - muszą być przykryte olejem. Smażyć pulpety aż będą rumiane. Pulpety wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Smacznego!