mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pulpety z cukinią na parze.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pulpety z cukinią.

Pulpety z cukinią na parze.

Składniki:

Pulpety z cukinią na parze.

 

  • 50 g mielonego mięsa drobiowego
  • 30 dag cukinii
  • cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy
  • jajko
  • bułka tarta
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki( lub koperku)

Sposób przygotowania:

Pulpety z cukinią na parze.
Na początku cukinię myjemy, a następnie osuszamy. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Cukinię, cebulę oraz natkę pietruszki mieszamy z mięsem. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę oraz sos sojowy. Doprawiamy a następnie mieszamy. Wsypujemy bułkę tartą , aby uzyskać gładką, lepiącą się masę. Formujemy pulpeciki i wkładamy je do parowara na około 20 minut.