lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pulpety z łopatki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne szybkie podajemy z ziemniakami

Pulpety z łopatki w sosie pomidorowym

Składniki:

Pulpety z łopatki w sosie pomidorowym

 

  • łopatka 400 gram
  • jajko 1 szt
  • sól,pieprz szczypta papryki czerwonej mielonej
  • przecier pomidorowy Pudliszki 150 gram
  • śmietana 30 % 100 gram

Sposób przygotowania:

Pulpety z łopatki w sosie pomidorowym
1- Łopatkę myjemy kroimy w kawałki i mielimy na średnich oczkach 2- Do zmielonego mięsa dodajemy jajko szczyptę soli i pieprzu oraz czerwona paprykę mieloną 3- Mięso należy wymieszać spróbować czy do brze jest doprawione następnie uformować kuleczki 4- Do garnka wlewamy 1,5 litra wody wkładamy rosołek warzywny i czekamy aż się zagotuje 5- Do zagotowanego rosołku wkładamy nasze kuleczki mięsne i gotujemy na małym ogniu 6- Jak mięsko nam się ugotuje dodajemy przecier pomidorowy gotujemy jakieś 20 minut po czym zabielamy śmietaną