darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Pulpety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pulpety zawsze zaskakują moich kolegów.

Pulpety z pieczarkami

Składniki:

Pulpety z pieczarkami

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • 1 bułka-może być z poprzedniego dnia
  • 1 jajko
  • mleko by zamoczyć bułkę
  • 150ml bulionu z kostki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pulpety z pieczarkami
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kilka zostawiamy do sosu. Cebulę obieramy i siekamy na drobno. Bułkę moczymy w mleku. Łączymy mięso, cebulę, pieczarki, bułkę, odciśniętą z mleka i jajko. Doprawiamy do smaku do smaku wg własnego uznania. Mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Formujemy pulpety, kładziemy je do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy je przez ok 20 min. Do smaku dorzucamy kilka pokrojonych pieczarek. Po tym czasie wyjmujemy pulpety. Smacznego.