Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pulpety z wątróbki cielęcej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obraną z błon wątróbkę i łój przepuścić przez maszynkę, utrzeć z jajem...

Pulpety z wątróbki cielęcej 2

Składniki:

Pulpety z wątróbki cielęcej 2

 

  • 15 dag wątróbki cielęcej
  • 5 dag łoju wołowego
  • 2 łyżki tartej bulki
  • jajo
  • łyżeczka majeranku
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Pulpety z wątróbki cielęcej 2
Obraną z błon wątróbkę i łój przepuścić przez maszynkę, utrzeć z jajem, wymieszać z tartą bułką, majerankiem, pieprzem i solą. Uformować kulki wielkości orzecha laskowego, ugotować w osolonym wrzątku lub rosole, osączyć, dodać do flaków. 100 g - 275 kcal.