ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Pure z groszku i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pure dodatkiem do mięs

Pure z groszku i cebuli

Składniki:

Pure z groszku i cebuli

 

  • 1 szklanka bulionu
  • 2 puszki groszku
  • 1 dymka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

Pure z groszku i cebuli
Groszek odlewamy z zalewy i wkładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy drobno i dodajemy do groszku. Zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy łyżkę masła oraz posiekany drobno czosnek, dodajemy równiez przyprawy czyli sól i pieprz i miksujemy na gładką masę. Na koniec myjemy koperek, siekamy drobno i dodajemy do garnka. Mieszamy i podajemy do mięs zamiast tradycyjnych ziemniaków.

Tagi:

groszek